Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda és a New York-i Residency Unlimited (RU) együttműködésében 2015 folyamán megvalósuló 3 hónapos műteremprogram pályázati eredménye:
A kiírásra összesen 23 pályázati anyag érkezett be, melyeket egy előzsűrizést követően a Residency Unlimited vezetősége bírált el.

A budapesti zsűri tagjai:
Kertész László, művészettörténész
Kürti Emese, művészettörténész
Nemes Csaba, képzőművész, a 2014-es RU műteremprogram résztvevője
Bencsik Barnabás, kurátor, művészettörténész, az ACAX vezetője voltak.

A New Yorkba küldött előválogatásba a zsűri öt művész pályázatát javasolta:
Fabricius Anna, Kokesch Ádám, Kozma György, Szász Lilla, Vécsei Júlia

A Residency Unlimited vezetőségének döntése alapján a pályázat nyertese Fabricius Anna lett. A művész pályázatát a kollektív emlékezetet és történetmesélést vizsgáló videómunka terve miatt különösen izgalmasnak találták New York kontextusában.
Fabricius Anna pályázatáról bővebben itt olvashat:

Fabricius Anna 2015. szeptember 1. és november 30. között fog részt venni a Residency Unlimited műteremprogramjában. Az ösztöndíj az utazás, szállás, megélhetés költségeit, valamint a műterem használatot biztosítja.

A program nyerteseként a magyar művész a Residency Unlimited műteremház központjában (360 Court street) dolgozhat, ahol személyre szabott szakmai programokban való részvételre kap lehetőséget. A program ideje alatt az RU rezidensei projekttervük megvalósításán, tesztelésén és fejlesztésén dolgozhatnak, miközben lehetőségük van megismerni a világ művészeti fővárosát.

A programot az ACAX | Agency for Contemporary Art Exchange szervezi és finanszírozza, a TMU (Trust for Mutual Understanding) támogatásával.