Időpont: 2015. augusztus 28. (péntek) 19.00

Helyszín: Kecske utcai Műteremház (1034 Budapest, Kecske u. 23.)

Hubert Czerepok lengyel képzőművész (aki a Visegrad Fund támogatásával az ACAX Kecske utcai Műteremházának vendége volt idén nyáron) rezidencia programja a végéhez közeledik. Augusztus 28-án este szeretettel várunk mindenkit egy „residency finisszázsra”, ahol egyestés kiállítás és kötetlen beszélgetés keretében a művész a Budapesten készült és folyamatban lévő legújabb munkáit mutatja be.

„Európa-szerte azt tapasztaljuk, hogy az Európai Unió értékei iránti társadalmi elköteleződés folyamatos változásban van, egyre többen adnak hangot ellentmondásos nézeteiknek az uniós elvekkel és értékekkel kapcsolatban, hozzájárulva a jobboldali mozgalmak növekvő népszerűségéhez. Mióta Magyarországon vagyok a műteremprogram keretében, arra jöttem rá, hogy a helyzet még sokkal összetettebb és érzékenyebb, mint ahogy azt korábban gondoltam. Az elmúlt hónapokban a lokális összefüggések, társadalmi viszonyok és a kulturális sokféleség feltérképezésén keresztül azoknak az erőknek a létrejöttét és alakulását kutattam, melyeket az erőszak áramlásainak nevezhetünk.”
/Hubert Czerepok/

Hubert Czerepok a lengyelországi Slubicében született 1973-ban. A poznani Képzőművészeti Egyetemen diplomázott 1999-ben. 2002-2003-ban Maastrichtban a Jan van Eyck Academie hallgatója volt, 2004-2005-ben pedig az antwerpeni Higher Institute for Fine Arts Flandersben tanult. Több csoportos kiállítás résztvevője volt Lengyelországban és külföldön. Egyéni kiállítása volt többek közt “Devil’s Island” címmel a La Criée Centre for Contemporary Art-ban (Rennes) és “Haunebu” címmel a Zak | Branicka Galériában (Berlin). Szczecin művészeti egyetemén a Festészeti és Multimédia Tanszék oktatója. Jelenleg Wroclawban él és dolgozik.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával