Hubert Czerepok prezentációja
Madness Is Like Gravity – Hubert Czerepok prezentációja

Időpont: 2015. július 16. (csütörtök), 19.00
Helyszín: Kecske utcai Műteremház (1034 Budapest, Kecske u. 23.)

Hubert Czerepok lengyel képzőművész, a Visegrad Fund támogatásával a Kecske utcai Műteremház vendége beszél eddigi munkásságáról és a három hónapos budapesti rezidencia programja alatt tervezett projektjéről.

Az előadást követően mindenkit szeretettel látunk egy kis kerti fröccsözésre.

Az előadás nyelve angol.
A belépés ingyenes.

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával

Hubert Czerepok a lengyelországi Slubicében született 1973-ban. A poznani Képzőművészeti Egyetemen diplomázott 1999-ben. 2002-2003-ban Maastrichtban a Jan van Eyck Academie hallgatója volt, 2004-2005-ben pedig az antwerpeni Higher Institute for Fine Arts Flandersben tanult. Több csoportos kiállítás résztvevője volt Lengyelországban és külföldön. Egyéni kiállítása volt többek közt “Devil’s Island” címmel a La Criée Centre for Contemporary Art-ban (Rennes) és “Haunebu” címmel a Zak | Branicka Galériában (Berlin). Szczecin művészeti egyetemén a Festészeti és Multimédia Tanszék oktatója. Jelenleg Wroclawban él és dolgozik.

Műveinek központi témája a fikció és a történelmi események kapcsolata. Nem maguk a tények foglalkoztatják a művészt, hanem az a folyamat ahogyan elkezdik elmozdulásukat, mutációjukat, és elképzelhetetlen formai és jelentésbeli átalakulásaikat. Az összeesküvés-elméletek is ismétlődően felbukkannak Czerepok életművében. A gonoszság és őrület forrásait kutatja. Felfedezi azokat a területeket, ahol az erkölcs határai képlékennyé válnak, ahol jó és rossz helyet cserél. A tudás határait próbálja kitapogatni ott, ahová képzeletünk és logikánk nem ér el. Megkérdőjelezi a bevett értelmezéseket, és megfertőzi a történelmet egy vírussal, meggyengítve az elbeszélés hagyományos folyamát: célja a “történelem szimulációinak” konstruálása. Nem törekszik arra, hogy bármit megcáfoljon vagy bizonyítson. Czeperok a bizonytalanság elérése érdekében irányítja és manipulálja a nézőt. Rajz, installáció, videó vagy fotó: Czerepok mindig a legalkalmasabb médiumot választja minden témájához.